k

lauantai 18. helmikuuta 2012

Leipomisesta

Moikkelis kaikille!
Tiedättekö tunteen, kun näette jonkun esineen, johon liittyy joku tietty mielikuva? Miulla mielikuva liittyi kolmikerroksiseen lasipurnukkaan. Näin oikein mieleni sopukoissa, miten purnukka pursuisi ihanan kuohkeita ja värikkäitä suklaakeksejä. Oikein isoja ja maukkaita! Joten purkki tuli ostettua ja pakkohan sinne täytettäkin oli saada;)

Päätettiin vääntää tyttöjen kanssa kahdet erilaiset keksit. Minua vähän hirvitti, sillä en tiedä mikä siinä aina on, että minun tekemäni jälkiruoka tai lähinnä kakut, keksit ja pullat ovat jotenkin erinkoisen makuisia/muotoisia???? En ymmärrä!





Kummat ois parempia?


Ja tässä lopputulos siinä ihanassa lasipurkissa!

Keksit maistu hyviltä, ainakin niin vakuuteltiin kovasti! Kaurakeksit olivat hieman vaikeampia ja näytti vähän epäilyttäviltä, mutta ei anneta ulkonäön hämätä. Sisäinen maku on kauneinta!

Tässä vielä ohjeet:


Kaurakeksit
50 g
margariinia

1 dl
sokeria


2 dl
kaurahiutaleita


1 rkl
vehnäjauhoja


1 tl
leivinjauhetta


1
muna

Sulata margariini ja sokeri kattilassa. Lisää loput aineet ja sekoita nopeasti. Jaa taikina pellille ja paista 5-7 min 200 asteessa.

Suklaakeksit
125  g
3/4  dl
sokeria
3/4  dl
fariinisokeria
2  tl
vaniljasokeria
munaa
3  dl
vehnäjauhoja
1/2  tl
leivinjauhetta
200  g
taloussuklaata
Lomakkeen yläreuna
Lomakkeen alareuna
Valmistusohje
Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen ja välillä vatkaten. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos.
Hienonna suklaa karkeaksi rouheeksi tukevalla veitsellä leikkuulaudalla. Lisää rouhe taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Nostele taikina pikkulusikalla nokareina uunipellille leivinpaperille, esim. 3 x 4 kpl / pelti. (Jätä hiukan leviämistilaa pikkuleipien ympärille.)
Kypsennä 175 asteessa uunin keski/yläosassa n. 12 min tai kunnes kypsiä. Jäähdytä.
Vinkki! Käytin Marianne-suklaata sekä Smarties-rakeita.


Herkullista viikonloppua!
















 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti